onsdag den 1. februar 2012

Hittebørn og Arvestykker

Når man sådan putter haven, så må planterne vel også være en slags børn? Og nogle af dem dermed også en slags hittebørn... "Min" planteskole er et himmerige at ose rundt i. Der er selvfølgelig alle de sunde, raske og velvoksne planter til små fornuer, og når man endelig når til kassen er øjnene som regel mætte.

På "min" planteskole kan det dog godt betale sig at have vågne øjne, når man når til kassen. Her står nemlig alle de små og forhultlede planter og skårne krukker. De tre krukker herunder har jeg således ialt smidt en 20'er for. De har charme synes jeg - et par små sommerblomster heri imellem de store krukker til sommer. Eller på havebordet. Til en 20'er går det nok.


På denne facon har jeg fået et par flotte klematis og et par kamelia. Planterne er billige - som oftest en 10'er stykket, men det forståes at der ikke på samme måde er gro-garanti på disse skravl, som planterne til fuld pris.

Den ene klematis overlevede ikke, men den anden trives flot. De to kamelia som mine forældre fandt til mig i december, står forhutlede i min frostfrie garage for at komme sig godt igennem vinteren. De skal nok komme sig, den viste herunder er den mest forhutlede af de to - den står med friske bladknopper, så den skal nok blive stor og fin med god og kærlig pleje.
Den lyseblå krukke er iøvrigt arvet fra Bedstemor. Den er smårevnet og skåret, men så længe den holder sammen, så er jeg glad.
I samme ombæring får I et billede af de arvede sandstenskrukker fra Farmor - de blev leveret med husløg i, så de får lov blive i fred deri. Den blå/hvide relief-skål er helt igennem plastic-fantastic - men den er skøn og jeg elsker den. Den står pt med nogle ret flade stedmoderblomster i - de skal nok rette sig, når den sibiriske kulde slipper. Den er også arvet fra Farmor. Hun glædes over at hendes krukker gør stor glæde her.


OG nu fandt jeg ud af, hvor jeg har tyvstjålet ideen med collager - den er skam også fra Hr. Dalby - men min liste med haveblogs er udvidet drastisk de sidste par uger, så mon ikke andre også snart byder ind med inspiration til min terrasse og have...

1 kommentar:

  1. Gode billeder.
    Smukke krukker.
    Sidste år købte vi rigtig mange små Dahlia til 5,- kr. stk. i REMA 1000. Ingen andre ville have dem, for de så ud til ikke at kunne overleve, men alle klarede det fint, så vi er ikke bange for at købe sådan nogle skravl.
    Tak for kigget.

    SvarSlet