torsdag den 9. februar 2012

En frøken flytter ind

Ja, hvis min regnvandsamfora skal have et navn, er det jo væsentligt at vide om den er af han- eller hunkøn. Med de former kan det kun være en "hun" - og frøkenen er ved at flytte ind.

Vi fik den løftet over stakittet i går, og i dag fik jeg så det sidste plastik af den. Jeg har dog ikke tilsluttet den endnu, jeg mangler en tilslutning med overløbssikring, så sådan en skal jeg på jagt efter - og der er jo tid endnu til der skal vandes, så jeg når det nok.

For nu, står hun i sit hjørne, og det er allerede nu en væsentlig forbedring efter den grønne rædsel...

Senere på året, skal der også fikses andre "øjnbæer" på terrassen....
En tidligere ejer fik den geniale idé, at plante hæk på den ene side af stakittet. Det betyder jo så, at det stakit ikke blev malet, da man skiftede farve fra hvid til grøn, og den del der ikke fik træbeskyttelse er virkelig slidt - det er den del der fik, så også, for det er mange år siden, det stakit har hilst på en pensel.

Samtidig fik man også den idé at sætte plader af bark i mellemrummet i stakittet. Det er ved at gå til, sidder skævt og er egentlig bare ikke kønt...

Det tomme hjørne I kan se på billedet har jeg forsøgt fylde ud med klematis - drømmen var, at de skulle vokse op og hen over affaldscontainerne der står i et bygget luk-af på den anden side - men ingen af de 3 klematisser vil ret meget - så nu til sommer planter jeg en busk, magen til de der er sat i forvejen. Det er snedrivebuske, og de er ikke engang specielt velegnede til klippet hæk - endnu engang understreges det, at den tidligere ejer ikke har tænkt ret meget over, hvad det var der blev lavet... Men vi klipper den efter afblomstring, og hvert år i maj står den med de smukkeste "snedriver" - det er SÅ smukt i skumringen, så derfor får den lidt sære konstruktion med både hæk og stakit lov at overleve.


Den del af stakittet der pt er grønt, er så det hvor vil vil pille plankerne ned, og sætte pænere op. Det er også her jeg vil lave "amagerhylde" - jo det skal nok pynte :-D
Som I tydeligt kan se, så har man ikke engang malet helt ind i hjørnet - nej, grundighed og sans for detaljerne har ikke præget løsningerne her - men det er på vej!

Siden orkidé-indlægget har endnu en taget livet af sig selv. Da jeg skrev indlægget havde jeg lige vandet dem, og den nu afdøde så sund og rask ud... Nu ser den sådan ud:
Suk! Det er lige ved jeg tror der er noget i luften her i huset de ikke kan tåle....

For nu er slutte "oppe" - så er her et billede af noget af det jeg virkelig ser frem til... Nemlig de franske anemoner. Og dette foto ER min egen anemone OG mit eget foto - det er ikke bøffet på nettet!

3 kommentarer:

 1. Hej Mette

  Hvor ser Frøkenen bare forrygende ud. Hvis man er i tvivl om din investering, så viser dine billeder fra før med den grønne rædsel med alt tydelighed, at frøkenen har været hele besværet værd. Og den der Anemone - kors i hytten, den er da lige til at bøffe :O))

  SvarSlet
 2. Det er rigtigt ja, man ser jo den grønne rædsel i det første indlæg.... Hun pynter også gevaldigt set fra udestuen af!
  Jeg er forelsket - kan man godt være det i en regnvandsbeholder ;-) åbenbart....
  Jeg elsker i høj grad mine små undseelige anemoneknolde - de er så taknemmelige og sætter flere blomster jo flere jeg plukker ind - selv om jeg dog stadig har svært ved at nænne at klippe dem... Jeg nyder primært mine blomster udendørs endnu - men ind imellem kommer det dog over mig at lave en lille buket - det er primært når jeg læser til eksamen jeg gør det....

  SvarSlet
 3. Hun skal vel fejres på et tidspunkt?
  Jeg sskjakaal gerne medbring boblerne :p

  SvarSlet