søndag den 19. februar 2012

Kan du gætte hvem jeg er?

Glædelig fastelavn - min "mystery guest" i dag, fandt jeg i går på en osetur, på "min" planteskole...
De stod i stueplanteafdelingen og jeg kunne ikke stå for de blå-lilla blomster.

Men der er ingen angivelse af navn på planterne... Kan I hjælpe??

De små lerpotter og planterne måtte jeg betale fuld pris for - heldigvis er det jo ikke store summer i den størrelse. Potterne kan være i min hånd, men kunne ikke stå for dem, og de passer jo perfekt til de små blå-lilla blomster.

Derud over fandt jeg en god stak billige lerpotter - nogle helt små til 2,-/stykket, nogle større til 5,-/stykket, to styk små plantestativer, en glasvase og en glas-olielampe... Alt sammen på "rode-reolen" - jo det kan godt svare sig holde øjnene åbne. Jeg vil dog frygtelig gerne finde en olielampe mere magen til - men der var kun den ene... Den skal nok blive fin til sommer sammen med noget andet, men en mere ville da gøre lykke.


Plantestativerne har givet anledning til tanker om et lille eksperiment... I de krukker de skal stå i, vil jeg prøve at plante en enkelt ærteblomst i hver. Plantestativerne er så små, at en enkelt plante burde kunne dække stativet fuldstændigt. Det kunne være sødt på havebordet tænker jeg.
Om det så lige bliver i lerkrukkerne her, ved jeg ikke, da der ikke fulgte underskål med, og farven på ærteblomsten må jo gerne matche krukkerne.
Dernæst tror jeg også de små krukker vil forsvinde helt, under de lange stængler, ærteblomster jo sætter. Måske nogle større, sorte krukker kunne være flot, til hvide ærteblomster?

Rundt om i haven bryder det hele stille og roligt frem. Også indendøre der er liv. Mine tagetes som jeg såede for en uge siden, er næsten spiret, hver og en. Forleden såede jeg ridderspore, men de er dog ikke nået spire endnu - frøene er nogen år gamle, så nu må vi se om de vil noget.


Jeg havde egentlig tænkt jeg ville ud og rumstere lidt i haven, for vejrudsigten har de sidste par dage lovet solskin og 5-7 grader... Der er gråvejr og det blæser en halv pelikan... Så mere computer-gardening til mig....

Og jeg kan fejre intet mindre end to ting i dag... Jeg er allerede nået op på 20 faste læsere - det gik dæleme stærkt!! Herligt at mærke folk bakker op om sådan en glad amatør som mig...

Dernæst så vandt jeg den give-away om frø til hornvioler og en staude-viol hos Akelejer og andet - iiih jeg glæder mig - "Tiger Eye" er jo oplagt i det gule/orange krukkebed! Den lilla staude-viol håber jeg inderligt at lykkes med så jeg kan placere den i det blå/lilla bed - og de sidste to har jeg endnu ike besluttet hvor skal placeres - men DET skal nok komme!! Fra øverste venstre hjørne mod højre er det:
1. Hornviol ’Apricot Antique’
2. Hornviol ’velour Frosted Chocolate’
3. Viola ’Tiger Eye’
4. Viola labradorica (staude med mørke blade)
Billedet er fra Akelejer og andet6 kommentarer:

 1. Tillykke med din gevinst :-D
  Dine små fine planter du efterlyser navnet på kunne for mig at se godt være; Usambaraviol "Saintpaulia ionantha"
  Lerpotter kan man aldrig få for mange af. De er så skønne når de får lidt patina. Dog syntes jeg tit planterne tørrer for hurtigt ud, hvor imod plasticpotter holder mere på fugten (ærgerligt de er så grimme) En ide´kunne være at lægge lerpotterne i en spand vand i et par timer, inden du tager dem i brug, så de ikke suger alt væden fra din pottejord. Bare lige et tip fra mig ;-D
  Super skønt med alle dine små spirer.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 2. Jeg ved ikke hvad de hedder, men det er klart den plante jeg falder for hver eneste gang jeg støder ind i den, men jeg ved også godt at den eneste plante jeg sådan cirka kan holde liv i, er sådan en aloverafætter.

  SvarSlet
 3. Jeg mener også, at det er en saint pauli du har købt. En blomst, som jeg husker fra mine forældre og bedsteforældres vindueskarm. Men jeg tror da også, at jeg har haft et par stykker undervejs.
  Tillykke med dine frø :-) Det bliver dejligt at få dem sået og også se dem spire og senere blomstre i de forskellige bede.

  SvarSlet
 4. Hej Mette

  Stort tillykke med dine frø :o) Vi glæder os til at se det færdige resultat :o)Her er mine piger ved at bage fastelavnsboller til lyden af Justin Bieber, mens mor kan få lov at haveblogge :o) Skønt. Og de er så store at jeg slet ikke skal tænke i udklædning - kun i hygge så de kan bage :o)Så bliver det ikke bedre :o)

  SvarSlet
 5. Hej Mette,

  Spændende frø du har fået :-)

  Ja, jeg har flere hosta frø. Hvis du er interesseret send mig en mail.

  http://frafroetilblomst.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Ved ikke helt hvad det er for en fætter.. men sød DET er den :o)Får helt lyst til at udskifte stueplanterne, meeeeeen jeg har en 18 års fødselsdag i huset på lørdag, så for at sikre planternes overlevelse, må det ligesom forspiringen vente til søndag ;o)

  SvarSlet