fredag den 24. februar 2012

Det ER forår...

Ble' der sagt!!!!

Bamse har ikke levet forgæves (altså ham med billedbogen...)

Men altså - når først disse skønheder titter frem i min have, så er foråret altså på vej!! Jeg ved ikke hvad det er for en art krokus - jeg ved bare de er ualmindeligt smukke, så jeg passer på dem og stille og roligt dukker der flere og flere op, år for år. For de er da virkelig smukke. De er helt hvide når først de titter op, og folder sig ud og afslører deres næsten sart-lavendel farvede indre. Så fine og elegante.

Til gengæld er mine vintergækker ikke så langt fremme - enkelte i græsplænen er sprunget ud, men der er ikke mange i plænen endnu. Jeg har de sidste par år forsøgt at lægge løg om efteråret, men de vil ikke rigtigt noget, så sidste forår greb jeg min greb, og gik på "rov" på en byggegrund her på vejen, hvor de alligevel gravede ALT op. (herunder også et ananas-æbletræ, pæoner, roser, valmuer - vi græd da bulldozeren kom - vi havde dog reddet en del, men langt fra det hele). I første omgang lagde jeg dem i jorden i en del af mine krukker - så en del af mine krukker står nu på terrassen med erantis og vintergæk.
Erantis har der heller ikke været mange af i haven - det første forår i haven så jeg kun en fire-fem stykker, så jeg har også lagt et par pakker erantisknolde. Derudover er de jo nemme at frøformere, omend langsomme.
Så hvert forår når erantis står med frø, samler jeg dem troligt og fordeler rundt i græsplænen. Ak ja - hvad man dog ikke gør....

Senere endnu springer snepryd ud. Jeg troede min favorit var vintergæk - men snepryd har vundet mit hjerte. Hvis jeg tør, vil jeg spørge min bagbo om at tage et billede af deres plæne - den bliver nemlig helt blå af snepryd, så jeg plejer at lure gennem hækken - græsset er ikke grønnere på den anden side af hækken - det er blåt ;-)
4 kommentarer:

 1. Din krokus er sne-krokus (Crocus tommasinianus), du har i haven. Flittig til at spredes i græsplænen.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - min nabo mener det er en ældre sort, og har da heller ikke set den mange steder - så værner om dem der nu engang er :-)

   Slet
 2. Snepryd :-) Ja, der er meget at glæde sig til.
  VH Nina

  SvarSlet
 3. Det er så afgjort forår lige om lidt :o) Om ikke andet så ifølge kalenderen:o)

  SvarSlet