fredag den 14. september 2012

drømmer...

Ja, jeg glæder mig usigeligt til at se mit lyserøde bed tage form næste år


Så lige en lille collage af de planter der allerede nu er planlagt
Det drejer sig om:


Øverst:
Mamelukærke -- Jacques Carier rose
Nederst:Solhat "piccolino" -- solhat "strawberry shortcake" -- solsikke

Mamelukærme har jeg i frø fra svigermor og med lidt hjælp fandt jeg frø til den smukke pink solsikke på eBay, så bestilte straks to breve til næsten ingen penge - det er første gang jeg køber frø via eBay, men hende der henviste mig til sælgeren har handlet med vedkommende før, og var rigtigt godt tilfreds.
Jeg tænker at zinnia Queen Red Lime også vil gøre sig fantastisk godt i beddet og så overvejer jeg, om mine pæoner Sarah Bernhardt måske skal flyttes ned i dette bed også - eller om de skal blive i "pæon-beddet" - det skader jo nok ikke fordele de forskellige planter rundt i haven og skabe variation på den måde... 

PS - undskyld det lidt sære udseende på layout'et... Jeg er stadig ikke helt gode venner med Blogger's layout-opsætning... 

5 kommentarer:

 1. Det ser spændende ud :-)
  Jeg har aldrig prøvet eBay, men det kunne da være, man skulle give det et forsøg.
  Hvad er det i øvrigt for en solsikke - den synes jeg ikke, jeg har set før?
  Ha' en rigtig dejlig weekend!
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. Den hedder Ruby Eclipse og jeg så den i sommer på havebesøg og faldt pladask for den. Fandt to poser på eBay til en 20,- inkl. forsendelse. Så nu er jeg spændt på, hvor godt de spirer og om de ligner det jeg forestiller mig :-)

  SvarSlet
 3. Hej Mette.
  Kan godt forstå du glæder dig. Collager er et fortrinligt værktøj til at se blomsterne og planter i sammenhæng og jeg kan godt forstå din begejstring.
  Hvis jeg må komme med et lille fif, så ville jeg – hvis jeg var i dine gummistøvler - overveje, om ikke nogle undseelige statister burde tilføres dit nye bed, så de store blomsterhoveder du drømmer om ikke kommer til slås om opmærksomheden, men hver især få lidt albuerum til at udfolde deres ego’er!
  Stauder som eks.vis stjerneskærm ”Roma” er vidunderlig til dette job, dækker jorden fantastisk og befinder sig farvemæssigt i de neutrale, rosa toner, som dine valg også lægger på til. Storrodet storkenæb ”Spessart” er også en pligtopfyldende bedfylder, som hurtigt gror til i smukke grønne puder og som let kan deles. En kvæsurt eller blåhat til at væve og give højde tror jeg også vil kunne gøre underværker i din skønne komposition eller den elegante purpurtorskemund ”Canon J Went”. Men det er blot strøtanker, for alt er jo et spørgsmål om smag og personlig stil…
  Mange havehilsner fra Katinka Raabymagle (HAVEplaner & planteBEGEJSTRING)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Tusind tak for dit input - for du har nemlig helt ret - de små "ubetydelige" planter binder det hele sammen.

   Jeg sad netop og ledte efter rosa storkenæb i aftes til at skabe en sammenhæng - ellers bliver det bare klumper af konkurrerende hovedrolleindehavere.

   Jeg har tanker om at finde en rosa ridderspore og nogle pink stokroser sammen med solsikkerne til højden, men vil afgjort kigge på dit højde-forslag.

   Rigtigt dejligt med så mange konkrete forslag - for det er nemlig en kunst uden lige at skabe ET sammenhængende bed og ikke bare plante fem roser i den ene ende, fem solhat i den anden ende og så lige fem pæoner i midten.

   Slet
  2. Lige nøjagtigt, men det er så nemt at drømme om netop roser, pæoner, dalia og de andre primadonnaer. Ærligt talt så var der hverken plads til alunrod, salvie, lammeøre, hosta, løvefod og alle de andre tilbagetrukne stauder i mine havedrømme, da jeg fik min have. Dog blev jeg ganske hurtigt klar over, at disse var nødvendige for at skabe lethed, rolige pauser og poesi i bedet (om end lykkefornemmelsen ved at erhverve sig en udsøgt rose, jeg længe havde sukket over, var betragtelig større end at transportere en kasse med 12 løvefod hjem!).
   Dem jeg nævner er også alle nemme at have med at gøre og kan deles til flere og flere...
   Men rigtig held og lykke med dit bed…
   Og så lige et vigtigt parameter at have med (lidt tarveligt at hive det frem, for det er nærmest umuligt at læse sig til så præcis en farvekategorisering…): Husk at der findes kolde og varme rosa toner – og at de mildest talt er udfordrende at få til at virke sammen!

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet