mandag den 5. marts 2012

Jeg er skam i live...
Den der influenza havde bare en hjemløs kammerat, som kiggede forbi...Mit immunforsvar arbejder reelt set stadig på at hele min albue, så når man måske lige tager på arbejde og studie lige tidligt nok, så man ikke kommer sig helt - ja - så er der åbent hus for nye forkølelser... Af samme årsag beordrede fysioterapeuten RO, ro og atter ro... Så sådan noget med at så, foregår på den måde at min mand får læst og påskrevet om, hvordan han skal gøre - og jeg holder så naturligvis et skarpt øje med om han gør det korrekt...
Det er en stor ting at han hjælper så meget, for manden kan vitterligt ikke kende forskel på en krokus og en påskelilje...

I haven spirer det - som i de flestes andre haver.

Mine Dorthealiljer er sprunget ud nu. De er så smukke. Det er løg jeg har købt andre forår og sat ud efter afblomstring. Et princip der også lykkes fint med krokus, påskeliljer, hyacinter osv. osv. Når de er afblomstrede kommer de i garagen. Når de er visnet ned og det er varmt nok til at rumstere i haven, så lægger jeg dem i bedene.

På den måde øges bestanden stille og roligt hvert år, uden det føles som en formue der bruges :-)Riddersporen er også startet lige så fint - er spændt på om nogle af de frø jeg lod den sprede i efteråret lykkes, eller om vi har fået dem alle luget op.


De tidlige tulipaner trives også virkelig godt. Om en god måned til 1½ står de med deres smukke knaldrøde blomster og varsler at NU er sæsonnen for alvor i gang.

Sådan så de ud d. 4 april sidste år:


Og så lige LIDT mere om endometriose - det ER hele måneden der er erklæret endometriose-måned.

Skuespilleren Susan Sarandon er også endometriose-patient og hun talte derfor til en middag sidste år. Som hun siger - det er IKKE en kvindes lod at lide. Det er IKKE okay at misse skole- eller arbejdsdage hver måned pga. menstruationssmerter.

Se eventuelt hendes tale her, hvor hun først oplæser et brev fra en kvinde - det kunne være skrevet af mig og 1.000-vis af andre endometriosepatienter - og derefter fortæller hun om sit eget liv som endometriose-patient.

For mig startede det allerede med første menstruation. Jeg kastede op og kunne dårligt gå for smerter. De læger der prøver at bilde jer eller jeres døtre ind, at man kan være for ung til at lide af endometriose skulle lægges på hjul og stejle. Man kan GODT lide af endometriose når man er både 14, 15 og 16... Myten er opstået fordi man primært har opdaget sygdommen når man har udført en hysterektomi på ældre kvinder med blødningsforsyrrelser... Når man kun observerede sygdommen på kvinder på 45 og derover, så måtte der jo være en aldersbetingelse... NEJ!

For at se hvor ukendt sygdommen er - prøv at skriv ordet i word eller andet tekstbehandlingsprogram - du får besked om stavefejl... Det samme gør jeg her i Blogger!

1 kommentar:

  1. Hej Mette

    Ja, det er utroligt hvad man ikke må høre af bavl fra læger. Det kan der vel efterhånden skrives bøger om. Vi i min lille familie har ihvertfald nok til et betragteligt antal bøger om lægesjusk, mangel på empati, forkert behandling og dødsfald som kunne være undgået. Jeg er glad for at du tager dette emne op, for jo flere kvinder som er opmærksom på dette, jo flere kan få den rigtige behandling :o))

    SvarSlet