torsdag den 12. september 2013

En sølle sensommerhave...

Jeg synes ikke det er efterår før medio-oktober - jeg ELSKER september og starten af oktober. Lyset og duftene er fantastiske.

Vi blev også gift i september - mange vælger august pga. vejret eller et "romantisk maj bryllup" - vi gik lidt imod strømmen, så vi havde også nemt ved at finde ledig tid i kirke og festlokaler... Det er otte år - OTTE år siden.... Otte års bryllupsdag kaldes også bronze-bryllup. Fik dog ingen blomster, men en anden og bedre gave - manden kom hjem fra forretningsrejse, lige netop den dag, så vi kunne fejre den sammen!

Til gengæld har jeg købt intet mindre end tre bundter roser til 48,- i Torvehallerne - så champagnekøleren fik nyt fomål! Den er perfekt i størrelsen og højden til sådan tre bundter!


Ude i haven ER der da lidt forskelligt - primært i mine krukker. Selve bedene i haven, er noget sølle - mere om det senere... Her er det dahlia i modlys. Jeg kan ikke huske hvad den hedder, og jeg ved en vis herre i Århus vil kalde den en tivoli-blomst, men jeg synes den lyser flot op i efteråret. Jeg ELSKER de store, flotte dahlia - smag og behag er heldigvis forskellig :-D


For første gang har jeg en enkelt Dahlia - Roxy. Jeg tror den får lov at blive gravet op og gemt til næste år - den er rigtig sød, men generelt ER jeg jo til de dahlia der står med kæmpe hoveder.


Denne "plante" er på en og samme tid både enormt charmerende og møghamrende irriterende! Hun holder meget af at være ude sammen med mig, men hun graver i mine krukker! Møgkræ ;-) Men - det følger med at have kat - bar, løs jord er en åben invitation for katte at grave i.

Jeg er  igen i år spændt på, om min krysantemum når få udsprungne blomster, inden frosten kommer. Men Det er tredje år, den kommer igen efter vinterfrost - og jeg som for nogle år siden troede at krysantemum var et-årige... Denne skulle gerne have fine hvide blomster, som skifter til mørk pink, i takt med de visner.

 Og så det sølle... Dette er mine tre Annabelle hortensia.... Der er langt til de enorme blomster. Jeg har vandet så godt som muligt, men det HAR bare været for tørt.

Det er også gået ud over mine asters. Der er kun EN overlevende. Den får som belønning lov at stå, og håber så på den selvsår.... For jeg synes den er så fin, så fin.

Hav en fortsat dejlig sensommer <3

2 kommentarer:

 1. Jeg kom bare lige forbi.
  Smukke blomster billeder.
  Hvor er din kat sød.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja vores Grisling er en dejlig kat - 13 år gammel og med slem gigt. Alligevel er hun superkælen, har en stor personlighed og vi kan ikke bære tanken om, at hun en dag ikke er hos os mere - men der er heldigvis lang tid til den dag :)

   Slet