onsdag den 3. oktober 2012

Lidt om alt det andet...

Dette indlæg handler meget lidt om have, så du er velkommen til at springe det over.

Det lader til at der ikke er en, men to operationer i kortene mig i år. Min underlivssygdom endometriose, stikker sit rigtigt grimme hoved frem igen, så jeg er henvist til Rigshospitalets specialister i endometriose. Det plejer gerne betyde operation, da min praktiserende læge og gynækolog, er gode til at lade mig prøve alle tænkelige hormonbehandlinger, inden jeg henvises til Riget.

To operationer.... Den lader vi lige stå...


Suk - troede de dage var ovre!!!

Det betyder også at jeg ikke helt ved, hvornår jeg er færdig med specialet og dermed kan kalde mig økonom. Det er lidt noget møg, men det er nu engang de kort livet har uddelt til mig- og jo jeg har afgjort haft et par dage på sofaen og været vred - virkelig, virkelig VIRKELIG vred - hvem ville ikke være det...

Men det er ikke det samme som at give op. Jeg er er her endnu - jeg er kommet SÅ langt - længere end jeg troede jeg nogensinde skulle. Så ikke give op nu! DET ville være en falliterklæring.

Jeg tror også det var derfor det lå mig så grueligt på sinde, at få anlagt det lyserøde bed - starte noget nyt, som næste år kan glæde mig dagligt. Det kostede en del piller.

Derfor bliver resten af haveåret på så lavt blus som muligt. Der er ikke taget jordbærstiklinger, selv om det er nu det BØR gøres - de må vente til foråret. Vi skal nok få jordbær - og gør vi ikke, så står solen nok op i morgen alligevel.

De sidste par ting der skal plantes, kan min mand sagtens klar, hvis jeg bare stiller planterne hvor jeg gerne vil have dem. Drivhuset skal tømmes, men det er jo heldigvis ikke noget der haster.

Murskaden på huset ER repareret og malet, taget er tæt og varmen fungerer - så dør der en staude eller to over vinteren - så må jeg se det som en anledning til at få noget nyt ind, det sted. Måske skal der skæres ned for antallet af krukker næste år, måske strør jeg bare en gavmild håndfuld morgenfruefrø på de steder med bar jord og håber på det bedste - en ting ved jeg dog heldigvis...

Der er ikke noget der er så skidt, det ikke er godt for noget!

14 kommentarer:

 1. Øv bøv hvor er det noget skidt med operationerne. Håber du kommer fint igennem dem begge :-)

  Dejligt at du har en mand som kan klare de sidste ting. Ved fælles hjælp går alting meget nemmere...

  Held og lykke og pas på dig selv.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja,han er flink til at hjælpe med at grave og plante - jeg skal bare fortælle hvor jeg vil have tingene

   Slet
 2. Ej hvor er det træls for dig :-/ øv
  Ved du hvad, haven render ingen steder, nu skal du bare sørge for at komme frisk igennem operationerne, også tage det derfra.
  Haven skulle jo gerne være en nydelse, og ikke en sur pligt.
  Pøj pøj med det, og god bedring.
  Knus Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er netop fordi jeg virkelig ELSKER haven her i efteråret - det har altid været min favorit-årstid at det går mig så meget på - så no worries - det er skam en nydelse at gå i haven for mig

   Slet
 3. Hvor træls at endometriosen er slem igen - håber operationerne hjælper dig, selvom de ikke er sjove at skulle igennem.
  Det er så træls, når der er en masse opgaver man gerne vil have lavet, men som ikke er muligt. Men det lyder som om, at du har overvejet hvad der er det vigtigste, så du stadig har lidt haveliv og dermed lidt andet at tænke på.
  God bedring.  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - haven er et tilflugtssted - også selv om det kun bliver til gåture i den :)

   Slet
 4. God bedring, endometrioser er ikke at spøge med, det gør vanvittigt ondt. Jeg har prøvet det, men var så heldig at slippe af med det igen uden operation.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør mig ondt du også lider af endometriose - ikke fordi jeg vil råbe ulv, men husk endometriose er en kronisk sygdom - bare HVIS du nu skulle opleve symptomer igen - men godt at der er nogen der kan slippe for operationerne - dette bliver min sjete endo-operation

   Slet
 5. Du er en af de absolut stærkeste mennesker jeg kender!

  Det er bare noget møg med to operationer, og jeg ved ikke hvilken af dem jeg synes er den største nitte.

  Se det fra den lyse side, operationerne ligger nu hvor alt er koldt, mørkt og vådt dvs der er ikke nogle blomster i haven at pille i ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er selvfølgelig sandt - i november og december er det ikke så fristende rende i haven! Tak :o)

   Slet
 6. Du ønskes god bedring, træls for dig, men det skal nok gå godt. Og du har så evig ret; nogle morgenfruefrø kan redde meget på en nem måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og så er de jo glade at se på tilmed!

   Slet
 7. Det er dejligt at du kan være positiv, trods dine mange genvordigheder. Og du har ret, solen står også op i morgen, det er bare ikke altid man kan se den :) Pøj, pøj med det hele!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har dog krævet meget øvelse at få øje på de positive ting, når det hele føles som om det ramler om ørene på en - lidt fordel er der vel ved at lide af en kronisk sygdom i mange år - til sidst lærer man at leve med det på godt og ondt :)

   Slet