torsdag den 26. januar 2012

Regndans...

Som det er blevet bemærket allerede til første indlæg, så vander man meget, når man har mange krukker.

Men jeg ser det ikke som en sur pligt. Jeg elsker mine faste aftenture ude på terrassen. Manden siger, jeg putter haven... Det gør jeg måske også, for en tur på terrassen om aftenen bliver også gerne lige en tur rundt i resten af haven, kigge til drivhuset, højbedene og de blomster jeg trods alt har placeret rundt omkring i haven.

Sådan en sommeraften, især efter en virkelig varm dag, virker svalende og der er noget beroligende over det.

I sommeren 2011 var det at have vand nok, sådan set ikke et stort problem, og den grønne, traditionelle 210 L regnvandstønde fra byggemarkedet rakte så rigeligt. Men køn kan man saftsuseme ikke kalde den.

Da jeg i anden forbindelse kiggede på hjemmesiden for et tysk byggemarked, faldt jeg over en 500 L tønde, udformet som en amfora. Jeg faldt pladask for den, men skrumlet kunne ikke engang være i forældrenes campingvogn. Dyr var den også... Så da jul og dermed også min fødselsdag meldte sig, var det jo oplagt at ønske sig et økonomisk bidrag til regnvandsamforaen. Altså ud over gavekortet til Bilka.

Da jeg fik sparet op, satte jagten ind på at finde en webbutik, der ville levere den til Danmark. Jeg skriver, læser og taler ikke ret godt tysk, men med hiv og sving (og Google translate) lykkedes det. Så min regnvandsamfora er på vej. Jeg er sikker på, den vil pynte gevaldigt i hjørnet hvor den grønne har boet.
Skønheden ser således ud....

Jeg sad i aftes og kiggede efter et par billeder fra i sommer - der er ikke taget mange, for det meste regnede væk, men jeg fandt da et enkelt stemningsbillede af vores oase - er der noget at sige til, vi glæder os til de lange, lyse sommeraftner....



7 kommentarer:

 1. Den er da unægteligt væsentligt pænere end det grønne skrummel. Den er da helt til pænt brug.

  Jeg nyder også at putte haven om sommeren. Der er sådan en dejlig ro omkring det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jo det jeg synes - jeg er normalt ikke til "plastic-fantastic" når det kommer til hverken have eller bolig, men i dette tilfælde gør jeg gerne en undtagelse.
   Især med det in mente, at fra min "faste plads" ved havebordet, så kan jeg kigge på den grønne tønde konstant....
   Og ja - en "putte-tur" er simpelthen det bedste for sjælen efter en lang dag :-)

   Slet
 2. Der er ikke noget bedre end at liste rundt mens duggen falder og lige vande hist og nippe pist. Putte alle de små og store skønheder i seng :o) Vi har simpelthen gemt den grønne rædsel inde i skuret, for køn er også det sidste jeg vil kalde den. Men økonomisk er det og så er det jo også godt for miljø og såen :o) Men....er det sådan at man måske kan liste ud af dig hvor du har fundet den?

  Bedste hilsner

  Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke et skur at gemme "den grønne rædsel" i, og så synes jeg 210L er for lidt - jeg har over 40 krukker i alle størrelser, så der går hurtigt noget vand til.
   Den findes på diverse tyske online byggemarkeder, men den jeg umiddelbart kunne overtale til fragt til DK linker jeg til herunder - jeg advarer - det ER dyrt sammenlagt - men omvendt koster den faktisk ikke mere end jeg har set tilsvarende store regnvandsbeholdere til, på det danske marked. Og at køre efter den med trailer fra det københavnske koster mere end fragten...
   http://www.regenwasser.edingershops.de/Regentonne-Zubehoer/Regentonne-Amphore/Regentonne-Amphore-500-L-sand-Garantia::91113446.html

   Slet
 3. Hej Mette

  Jeg kunne ikke være mere enig med dig. Jeg har overvejet sådan en palletank, hvis ikke det var fordi den ville fylde det halve skur og så er den om muligt endnu værre end den grønne :o) Så jeg kunne godt være i markedet efter en lækker løsning. Tak for tip og link :o)

  SvarSlet
 4. Din blog ser spændende ud, Mette. Jeg melder mig straks til at følge den fast. Tak i øvrigt for din tilmelding til min, du skal være så velkommen!

  Aftenhilsner fra Marianne
  Den Helbredende have

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot - din amphora-vandkrukke...

  SvarSlet