lørdag den 21. februar 2015

Så forsvandt der et år...

Tja... Jeg fik fuldtidsjob pr. 1 maj og det skulle jeg jo lige vænne mig til... Men jeg har i det mindste nydt haven selvom jeg ikke har blogget om den - og lidt ændringer er der også kommet til i haven.

Inden jeg fik fuldtidsjob havde jeg jo fornøjelsen af at være freelance ansat et sted hvor jeg kom fordi disse smukke bede dagligt. Den del af København er virkelig smuk. (området omkring Bredgade mv).


I april var vi i jylland på påskeferie. Den blev bl.a brugt på gåtur i min "barndoms skov" hvor vi kunne plukke store buketter af anemoner. Denne gang må jeg dog indrømme at jeg gik mere efter at få gravet lidt rødder op, end plukke selve anemonerne... Der er nu forhåbentlig anemoner på vej i min have.

På min egen terrasse stod Buddha så fint sammen med mine japanske kirsebær. Jeg følte mig næsten hensat til en meditationshave eller lignenede.


Det blev også til en stor buket syrener, da busken trængte til at blive formklippet en smule. Som de fleste nok ved, holder syrener ikke så længe i vasen, men i den tid de varede, duftede der skønt i stuen.


I mit "nye" bed ved rionettet - (iøvrigt døbt rio-bedet) plantede jeg i 2013 nogle løvemund. De overlevede vinteren 13/14, og blomstrede smukt sammen med Archiduchesse roserne. 

Archiduchesse passer også virkelig smukt sammen med stjerneskærmen "Roma". Måske dog lidt for ens i farverne, så overvejer at supplere med nogle hvide stjerneskærm. Hvad siger I?

De let orange klatreroser trivedes også godt i 2014, og matchede smukt med de lavendler jeg har plantet sammen med dem.

Jeg har også plantet tre kæmpe alium i rio-bedet. De blev over en meter høje og stod så flotte med kæmpe blomster. Som frøstande var de også virkelig smukke, men jeg har dog ikke haft overskuddet til at give mig i kast med frø-formering af kæmpe-alium... Noget siger mig også at det tager lang tid før løgene bliver så store.


De gamle højbede trængte gevaldigt til en overhaling, så det blev til helt nye højbede. Seks styk, bygget af pallerammer. Meget pænere og væsentligt mere praktiske end de gamle... 


Den ene bissekat (Blondie) kunne ikke stå for fristelsen til at ligge og gemme sig i en krukke med blomsterkarse. Der var svalt og han kunne ligge godt gemt. Ikke noget at sige til at en ungkat kunne få meget sjovt ud af dette. 

På terrassen var der selvfølgelig godt gang i alle mine krukker. Dette er det blå hjørne - bagved kom nogle kæmpeverbena som blev ca. to meter høje. Det er virkelig en plante jeg har fået øjnene op for - de ser ikke ud af meget, men når man kommer tæt på, er det jo så smuk en blomst.


Roserne Jaques Cartier er også en stor succes - jeg havde roser fra for-sommeren til et godt stykke ind i oktober. Det er en fryd at drikke sin morgenkaffe med sådan et bed som udsigt.


Archiduchesse roserne er simpelhen noget af det smukkeste synes jeg. 

Måske fordi de godt kunne ligne nogle meget tætte pæoner? Og de dufter dejligt. Ikke for overvældende, men en skøn, let duft.

Jeg blev først bekendt med stjerneskærm for et par år siden, men jeg er ret vildt med dem nu, og planlægger også flere - både nogle helt mørke og nogle helst lyse. De gør sig godt i fronten af staudebedet eller rosenbedet.
I starten af sommerferien tog vi på et par udflugter på Sjælland. Den en dag gik turen til Stevns Klint. Jeg havde ikke været der før, men jeg blev straks forelsket i området - for der er virkelig smukt.

En anden del af sommerferien brugte vi i Sverige - i et særdeles smukt område. Vi havde ikke ret langt ned til denne smukke skovsø, hvor vi kunne tage os en svalende dukkert i hedebølgen.

Hjemme igen, ventede dog nogle misligholdte højbede.... Men jeg betragtede det som at jeg var en meget succesfuld brændenælde-dyrker... Jeg lavede dog ikke brændenældesuppe! 


Jeg kunne dog også glæde mig over de smukke høstkrokus. Det er ikke nogen man ser ofte - jeg har ihvertfald ikke set dem ret mange steder. 

 I midten af oktober begyndte roserne og stauder mv. dog at visne ned til vinteren. Jeg nåede dog at klippe mig en sidste skøn buket.

I november holdt vi lidt ferie igen. Min mand var i Washington DC med arbejde, og jeg købte selv en billet og tog derover lidt efter ham. Da han var færdig med sin arbejdsdel af sin tur, holdt han også selv lidt ferie. Vi lejede en bil og kørte til Mt. Vernon hvor præsident Washington boede. Et fantastisk smukt "estate". Jeg kan kun anbefale at tage dertil. Meget smukt, og spændende at se boligen.


Vi fik dog pludselig travlt med at komme indendørs, for det var ret tydeligt for enhver at der var regn på vej. Ikke lang tid før dette billede blev taget, stod vi i t-shirts og solede os - i november... Meeen vi fik travlt, for vi havde jo nærmest sommertøj på...


 Det havde lige været Halloween et par dage før jeg landede, men der var stadig sjove græskar at finde rundt om. Min favorit er klart den gule minion!
 

Og til slut et at mine favorit-billeder fra Washington DC. Dette er Washington monumentet set fra The Constitutional gardens. Det er virkelig et skønt, afsondret og ikke mindst smukt sted i en kæmpe by. Der var en ro som jeg ikke troede man kunne finde i byen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar