søndag den 19. august 2012

Dejlige dahlia

Hvis jeg kun måtte have én blomst, blev det dahlia!

Eneste minus med dem, er at de ikke dufter, men deres variation i form og farver er SÅ skøn!

Derfor har jeg også rigtigt mange forskellige. Min favorit lige nu er nok denne lyserøde veracruz... Den blomstrer længe og med masser og masser af blomster.Den har i år blomstret siden starten af juli og er slet slet ikke færdig endnu. Så jeg klipper blomster af den i stor stil - både til vaser indendøre men også til mit fad på terrassen.


Jeg kender ikke navnet på denne hvide, klassiske dahlia, men synes den er virkelig sød med sine runde blade.


Denne "Snowflake" havde jeg god succes med sidste år, men det er som om den ikke helt vil samarbejde i år og sætter et begrænset antal knopper i år. Men hvad - den blomstrer i det mindste.


Den står sammen med den hvide ovenover i det hvide krukkebed, og formerne komplimenterer hinanden flot - jeg ville dog gerne have lidt flere blomster i min "Snowflake" som sagt.

Min "Arabien Night" skuffer til gengæld SLET slet ikke... Jeg købte to små knolde i Netto til en 10'er stykket og havde IKKE store forventninger, for jeg var lidt i tvivl om, om knoldene var døde da jeg fik åbnet poserne... Men de har vokset sig HELT enormt store og er over en meter høje og blomstrer så smukt. Det er desværre bare enormt svært at fotografere deres farve så den gengives korrekt. De stor sammen med de mørkerøde liljer - smukke partnere.


De er plantede i en 80 cm høj krukke, så blomsterne er helt oppe i min hovedhøjde - ret fantastisk synes jeg egentligt - og så til en samlet pris af 20,- i Netto - det fås da ikke bedre....

Forleden måtte jeg dog købe en buket selv om jeg har nok til at klippe ind af. Jeg kunne slet slet ikke stå for farven i denne pom-pom dahlia så måtte have mig en buket med hjem - den skifter fra lilla til orange til næsten gul i de små tragte... Så smuk og fascinerende.


Hertil kommer at jeg stadig har to dahlia på terrassen som slet ikke har begyndt deres blomstring endnu - så jo jeg har et hav af dahlia - men vil gerne have flere - så hvis nogen har et bud på navnet på denne lilla-orange dahlia så hører jeg det gerne.
Medtaget er heller ikke mine orange kaktus-dahlia som står i mit "flamme-krukke-bed" - men de kommer med når det bliver tid til at gennemgå dette ;o)

Og så ER det jo bare fantastisk at vi har fået sommer - SKØN stemning på vores dejlige, frodige terrasse :-)


1 kommentar:

  1. Wow - hvor er de smukke. Jeg har også en lignende kaktusdahlia i år, men ellers ikke vildt mange.

    Jeg kan se, jeg ligger på din blogliste - tak :-) Jeg tilføjer straks din blog til min blogliste.

    Kh. Marlene

    SvarSlet