lørdag den 30. marts 2013

Gratis porto, 20% rabat osv...

Normalt plejer vi havemennesker jo knokle løs i haven her i påsken, men det er jo ikke til med sne, slud og frost :(

Og jeg troede jo jeg var færdig med at købe frø, men så lokkede Sarah Raven med gratis porto på frø - så måtte liiiige have lidt flere Zinnia Queen Red Lime....
De ER også fine....


Da jeg fyldte år i December, fik jeg af mine forældre og min lillebror et gavekort til roser - og da der tikkede en mail ind fra Lundhede Planteskole med 20% rabat - ja så kom klik-fingeren IGEN i aktion....

Det længe planlagte nye rosenbed blev udstyret med to klatreroser - Rose Splendens (R. Avensis) - den bliver forhåbentlig DEJLIGT stor og kraftig.... Den skal gerne overvokse et helt rio-net jo - så to af dem, tak...

Og så intet mindre end fem styk Arciduchesse Elisabeth d'Autriche til "bunden" langs rionettet - tænker to på den ene side af nettet og tre på den anden side.


Imellem roserne er planen at "fylde" ud med bl.a. torskemund og violfrøstjerner og sommerblomster så som zinnia.

Jeg er også så småt i gang med forspiringen - og tænkte jeg ville sætte mine solsikker "Ruby Eclipse" igang som jeg købte via eBay allerede i august sidste år... MEN jeg kan ikke finde dem - så måtte bestille dem igen - for dem MÅ jeg have!!


 - iiiih jeg glæder mig - så SKRUB AF, frost...........


 

onsdag den 27. marts 2013

Kong Frost har ved endnu...

Meeeen Frøken Tø ER stille og roligt ved at melde sig på banen, og selv om vinteren holder krampagtigt fast, så ER foråret på vej!

Se selv - jeg har været ude og kravle ligesom Signe fra Signes Vals ;o)


Orange krokus i modlys - normalt er jeg ikke glad for de superpang-orange farver, men de er så dejligt nemme at se i græsplænen ;o)



Støvdragerne har nøjagtig samme farve som blomsten - det kan jeg nu egentlig meget godt lide!


Heldigvis er de stribede også på vej

 I det lyserøde bed der blev anlagt sidste efterår, er kugleprimulaerne på vej - så jo - vinteren ER på retur, omend virkelig langsomt!

Og en Påske lige hjørnet har sendt de lyserøde påskeliljer på vej - det var også på tide!!

Indendøre fik jeg lagt klokkeranke-frø i vand weekenden over - så jeg tvang mig selv i gang med såningen - for med sne udendøre kneb det godt nok med motivationen stadig....
Sådan ser det ud når man vasker og genbruger planteskilte fra sidste år. Nu har jeg købt 100 ispinde-pinde fordi der er smuttet et par skilte i svinget - de er pist væk! Så pindene fra en hobbybiks bliver et godt supplement!

Så gør vi sådan når vi vasker et skilt, 
Vasker et skilt,
Vasker et skilt....
Så gør vi sådan når vi vasker et skilt,
tidligt torsdag morgen!


tirsdag den 19. marts 2013

Jeg kan hilse og sige...

At for henholdsvis 35 og 34 år siden, var der også snestorm d. 18 marts...

Mine forældre blev viet d. 18 marts 1978 i sne og kulde. Jeg blev født ni måneder og nogle dage senere - også i sne - nemlig Juleaften 1978.

18 marts 1979 skulle jeg så døbes - men man måtte udskyde pga sne!

Så alt i alt er det meget normalt ;o)

Omend IKKE fordrende for lysten til at forspire - men mon ikke snart min så- og priklejord er tøet op...


I mellemtiden snyder jeg og køber forår i supermarkedet... Her nogle vibeæg!






De har stået på mit sofabord - jeg ELSKER at supermarkederne er begyndt at tage andet og mere end perlehyacinter og krokus hjem!

søndag den 17. marts 2013

Mens vi venter.....

på at Kong Frost slipper sit tag, så kan I imellemtiden overveje om ikke I skal tage en mor, datter, søster, moster, tante, veninde eller lignende under armen og komme afsted til Ladywalk senere på foråret!

Ladywalk støtter nemlig i år Endometrioseforeningen og forskning i endometriose!

Læs mere her og tilmeld dig lige i samme ombæring http://ladywalk.dk/

Mit forspiring er endnu ikke kommet i gang - for jeg lod min så- og priklejord ligge ude - så den er frossen - nå men så kan jeg bruge ventetiden på at gøre såbakker og skilte klar.....


lørdag den 2. marts 2013

Forspirings-sprint...

Normalt plejer jeg jo være godt med på forspirings-kanten...

Og i år har jeg jo købt klokkeranke som BURDE have været i gang allerede -

Kan de mon nå spire og vokse nok til, så de kan nå en blomstring i år, hvis jeg sår i næste uge?? Eller er løbet for klokkeranker i år mon kørt?

Nogen gode bud?

fredag den 1. marts 2013

Tale er sølv, tavshed er guld....

Bare ikke når man har en blog....

Jeg beklager mit laaange fravær - i januar havde jeg supertravlt med at skrive på en opgave og lave min problemformulering og min kontrakt til specialet.
Februar er så gået med eksamensforberedelse - og jeg var oppe i går - det gik super og jeg mangler nu ikke flere ordinære fag!! YES!


Og så er det jo den første officielle forårsdag i dag - så det var oplagt at vække bloggen lidt til live igen. Jeg har været årets første tur på planteskolen idag og har da også lige tullet rundt fem minutter ude.
Men det blæser for meget til at være ude i længere tid  - og er for træt endnu efter eksamen ;o)

Men MÅTTE selvfølgelig have hornvioler med hjem!


Jeg faldt også over et par stykker med lavendelfarvede blomster, men de står endnu i bakken så dem må I vente med billeder af.

Til gengæld er der jo endelig masser af erantis og vintergækker på vej!

Her ligefrem mine dobbelte vintergækker. Jeg holder grundigt øje med dem, for jeg har kun denne ene lille klynge af de dobbelte vintergækker.


Men ikke nok med det - mine krokus har også hørt rygtet om at det ER forår og hilser på!

 Jeg kan slet ikke stå for disse små, sarte krokus.

Man kan lige ane de er lilla indvendigt! Sidste år postede jeg også billeder af dem - og fandt ud af hvad de hedder - men nu kan jeg ikke lige huske det, men navnet må ligge i en af kommentarerne fra den gang :-)


Glædelig første forårsdag :-D